Reisverzekeringen

Als je met vakantie bent kan er van alles gebeuren. Met een reisverzekering kan je dan hulp krijgen. Bijvoorbeeld met medische kosten in een privé kliniek, diefstal bagage, pech met de auto, of als je plotseling eerder naar huis moet wanneer er iets met een familielid is. In veel gevallen dekt alleen de reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat of spontaan een weekend weg gaat (ook in Nederland) is een doorlopende reisverzekering heel handig. Hiermee kan je het hele jaar zo vaak als je wil met vakantie. Wel is er een beperking aan de maximale duur van een aaneengesloten verblijf in het buitenland. 

Je krijgt hulp bij calamiteiten, vaak wordt schade aan spullen en bagage vergoedt door de verzekering. Ook wordt ziekenhuisopname in het buitenland met een aanvullende reisverzekering vergoed. 

Er is bij het afsluiten van een reisverzekering altijd een basisdekking met de keuze van aanvullende modules. Zo kan je zelf kiezen welke aanvullende modules je nodig hebt voor jouw soort reizen. 

Met de basisverzekering ben je over het algemeen standaard verzekerd voor de volgende onderdelen: 

Ga je bijvoorbeeld graag met wintersport of is bergbeklimmen jouw sport dan is het misschien goed om daar de specifieke aanvullende dekking te nemen.

Ook zou je voor een aanvullende annuleringsverzekering kunnen kiezen.

Vliegvakanties worden vaak ruim van tevoren geboekt. Door onvoorziene omstandigheden kan het zijn dat je de vakantie niet door kan laten gaan. De voorwaarden waaronder je aanspraak kan maken verschillen per verzekeraar en je vind deze terug in de polisvoorwaarden. 

Hieronder een paar voorbeelden van onvoorziene omstandigheden. 

Als je hulp nodig hebt tijdens de vakantie kan je contact opnemen met de alarmcentrale en wordt je geholpen in je eigen taal.

Waarom een kortlopende reis- en/of annuleringsverzekering

Een kortlopende reisverzekering wordt automatisch beëindigd. Handig als je éénmalig met vakantie gaat.

LET OP: voor het afsluiten van een annuleringsverzekering voor een specifieke reis geldt over het algemeen een termijn van 7 dagen na boeking van de reis, anders zijn bestaande ziektes en kwalen niet meeverzekerd.

Globetrotter reisverzekering

Ga je voor langere tijd naar het buitenland bijvoorbeeld voor studie, werk, als stagiaire, backpacking of wereldreis dan is een Globetrotter reisverzekering een aanbeveling.

Een Globetrotter reisverzekering wordt ook wel een lang op reis verzekering of wereldreisverzekering genoemd. 

Bij een doorlopende reisverzekering is de aaneengesloten duur van een vakantie vaak 60, 90 of 180 dagen. Met een Globetrotter reisverzekering kan je voor 1, 2 of zelf 3 jaar verzekerd naar het buitenland.

Met een Globetrotter reisverzekering kan je ziektekosten in het buitenland verzekeren.