De Rij Veilig app van a.s.r. heeft een update gekregen waarmee de app nu ook geschikt is voor op de fiets of in de file. 

Wat doet de Rij Veilig app?

Uit onderzoek is gebleken dat bijna een kwart van de ongelukken wordt veroorzaakt doordat de bestuurder was afgeleid van de weg. De voornaamste reden van het laten afleiden is de mobiele telefoon. Hier is door middel van de Rij Veilig app van a.s.r. een oplossing voor. Deze app schakelt zichzelf in op het moment dat je harder dan 15 kilometer per uur gaat. Op dat moment worden alle inkomende whatsapp berichten, facebook meldingen, mails en alle andere afleidende zaken tegengehouden. Hierdoor kun je volledig geconcentreerd zijn op het verkeer. Pas als je weer stilstaat komen de berichten bij je binnen. Handsfree bellen en je navigatie werken uiteraard wel gewoon. Wellicht goed om te weten: er wordt geen informatie over je rijgedrag naar a.s.r. gezonden.

Voor wie is de app?

De app is beschikbaar voor alle weggebruikers en is ook voor niet a.s.r. klanten te gebruiken. Tot dusver is de app alleen beschikbaar voor mensen met een Android toestel. De app is te downloaden via de Play Store.